Metabolic Balance – afvallen met een persoonlijk voedingsplan

Metabolic Balance is een voedingsprogramma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie. Metabolic Balance is ontwikkeld door Duitse artsen en voedingswetenschappers om ervoor te zorgen dat jouw lichaam door middel van gezonde voeding beter in balans komt. Met het Metabolic Balance programma kun je onder deskundige begeleiding je huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is jouw persoonlijke voedingsplan.

Voedingscoach Berdina stelt dit persoonlijke voedingsplan samen aan de hand van je actuele bloedwaarden en je gezondheidsgegevens. Waar veel afval methodes zoals Sonja Bakker gebaseerd zijn op het ‘uithonger-principe’ waarmee je fors minder mag eten, is het Metabolic Balance programma gericht op gezonder gaan eten en niet op de hoeveelheid. Samen gaan wij uitzoeken wat jij lekker vindt en hoe we dit in het dieet kunnen verwerken.

Het Metabolic Balance programma leidt je in vier fasen naar succes en zorgt dat jouw persoonlijke gewichtsproblemen verdwijnen en jouw gezondheid weer optimaal wordt.

Plan bespreken

Metabolic Balance – Hoe werkt het?

Het door Berdina opgestelde persoonlijke voedingsplan zorgt ervoor dat jouw ‘lichaamschemie’ met de bij jou passende ‘voedingsmiddelenchemie’ in een nieuwe balans komt, de metabolische balans. Je gebruikt niet alleen gezonde en de voor jouw noodzakelijke voedings – en mineraalstoffen tijdens de maaltijd, maar je eet ook juist díe voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om jouw verstoorde stofwisseling weer goed in balans te brengen. Jouw persoonlijke voedingsplan brengt je gehele persoonlijke fysieke situatie in kaart en is uitsluitend op jou en jouw gezondheidstoestand van toepassing.

Metabolic Balance programma – Hoe val je af?

Door alle variaties in je Persoonlijk Voedingsplan krijgt jouw lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze jouw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met enkele, eenvoudige regels voor het bereiden en nuttigen van de maaltijden reguleer je gemakkelijk en blijvend jouw gewicht en versterk je jouw totale hormoonhuishouding.

Al heel veel mensen zijn door het Persoonlijk Voedingsplan geholpen met het behalen van afval- en gezondheidsdoelen.
Je kan je afvragen, waarom werkt dit wel en alle andere diëten die ik geprobeerd heb niet? Simpel; wij focussen ons niet op de hoeveelheid eten, maar op de juiste soorten voedsel en de juiste voedingswaarden. Zo kan je nog steeds genieten maar zorg je er voor dat je lichaam in balans komt.

Hoe verbeter ik mijn gezondheid met Metabolic Balance?

De omschakeling van het lichaam naar passende, gezonde en uitgebalanceerde voeding voorkomt op lange termijn de bekende welvaartsziekten, vooral in combinatie met regelmatige beweging:

  • Het herstel van de natuurlijke voedingsbalans bewerkstelligt het herstel van een natuurlijk lichaamsgewicht
  • Tegelijkertijd verbetert je uithoudings- en concentratievermogen en stijgt je totale energieniveau
  • Je slaapt beter, je fysieke en psychische kracht neemt toe
  • Je breekt je lichaamsvet af en spaart je spier- en bindweefsel door Metabolic Balance, dat wil zeggen dat je huid strak en glad blijft
  • Je voelt je over het geheel genomen gezonder en krachtiger en dat straal je ook uit!

Wanneer raad ik je aan met het Metabolic Balance-programma te beginnen?

Deelnemen aan het Metabolic Balance programma is voor jou zinvol en waardevol als…

  • jouw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en je ervoor kiest om op een gezonde manier af te vallen
  • er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een verkeerde voeding samenhangen.
    Dat kunnen bijvoorbeeld ziekten zijn als * diabetes type II * reuma * chronische migraine * te hoge cholesterol waarden * vetstofwisselingsstoornissen * hoge bloeddruk * hart- en vaatziekte * osteoporose * en andere welvaartsziekten
  • je, ongeacht je leeftijd, energiek en fit wilt zijn en blijven met een groot uithoudingsvermogen
metabolic balance

Plan een vrijblijvende intake van 45 minuten voor advies en vragen
omtrent ons voedingsplan Metabolic Balance.